Choď na obsah Choď na menu
 


Búranie PKO prerušili - do stredy poobede

14. 4. 2009

 

http://bratislava.sme.sk/c/4390021/buranie-pko-prerusili-do-stredy-poobede.html

 

AKTUALIZOVANÉ 17:35
Búranie PKO prerušili - do stredy poobede

BRATISLAVA. Búranie PKO prinajlepšom do zajtrajšieho poobedia nebude pokračovať. Vyplýva to z dohody majiteľa pozemkov, firmy Henbury Development a primátora Andreja Ďurkovského.

Búranie začalo dnes skoro ráno, na žiadosť Ďurkovského sa pred 10.00 prestalo. Z estrádnej haly bagre vybúrali okná a dvere, v stene sú štyri diery.

Mesto má na búranie platné búracie povolenie, ktoré platí do nedele 19. apríla, investor teraz žiada jeho predĺženie, inak začne búrať znova.

Hovorkyňa primátora Beatrice Szabóová informovala o tom, že búrať sa začalo bez vedomia mesta. Investor ale hovorí, že mesto dopredu požiadal, aby vypratalo priestory.

Mesto však dnes popoludní oznámilo, že s vedením spoločnosti uzavrela v minulosti dohodu o nebúraní kým sa nevyrišei náhrada za PKO. "Tá bola dnešným konaním majiteľa pozemkov porušená. Hlavné mesto budovu PKO na asanáciu neodovzdalo," vyjadril sa popoludní Ďurkovský.

Pre vyostrenú situáciu magistrát zrušil na zajtra plánované tlačové konferencie pre novinárov a zorganizuje ráno brífing.

Primátor popoludní odoslal médiám list, ktorý adresoval developerovi. V ňom sa vyjadril, že búranie pokladá za výrazné poškodenie svojho majetku a vyzýva ho, aby sa v búraní nepokračovalo. Najbližšie rokovania s investorom sa majú konať v piatok, primátor chce, aby sa na nich zúčastnili aj aktivisti za zachovanie PKO.

autor: Eugen Korda

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.