Choď na obsah Choď na menu
 


Investor nepočíta s využitím objektov PKO

20. 12. 2009

http://bratislava.sme.sk/c/5162048/investor-nepocita-s-vyuzitim-objektov-pko.html

Investor nepočíta s využitím objektov PKO

BRATISLAVA. Architekti pracujú na štúdii komplexu River Park II na bratislavskom na nábreží. Predpokladaný termín ukončenia prác je prvá polovica roka 2010. Pre TASR to uviedol Ján Krnáč, konateľ spoločnosti Henbury Development, ktorá vlastní pozemky pod objektom Parku kultúry a oddychu na nábreží v mestskej časti Staré Mesto.

Na otázku TASR, či sa budú objekty PKO búrať alebo budú obstavané, Krčnáč odpovedal, že s využitím objektov Parku kultúry a oddychu investor v projekte nepočíta.

V časti komplexu River Park II bude kultúrno-spoločenská sála, jej budúci prenájom od nájomcu - súkromnej firmy za 466.480 eur ročne vrátane DPH na 20 rokov od nadobudnutia účinnosti nájomnej zmluvy schválilo vo štvrtok 17. decembra bratislavské mestské zastupiteľstvo.

Keďže objekty PKO v dôsledku nového využitia nábrežia nebudú plniť svoju pôvodnú funkciu, mesto navrhlo uzatvorenie tejto nájomnej zmluvy. S firmou sa dohodlo, že spoločnosť zapracuje do komplexu kultúrno-spoločenskú sálu.

"Projekt bude rozdelený na viaceré fázy. Momentálne je predčasné uvádzať presný čas začiatku stavebných prác, nakoľko je závislý aj od právoplatných stavebných povolení," dodal Krnáč.

"V prípade, že sa investor rozhodne konať inak, pre iné architektonické riešenie - obstavať starú existujúcu halu alebo inak, to je, samozrejme, na jeho rozhodnutí," odpovedal primátor Andrej Ďurkovský vo štvrtok 17. decembra na novinársku otázku, či sa bude objekt PKO búrať. Zdôraznil, že je tam podmienka súladu s územným plánom mesta a požiadavkami mestskej časti.

Poslanci tiež odsúhlasili zámenu pozemkov s rozlohou 14.143 m2 v mestskej časti Petržalka za pozemky s tou istou rozlohou, ktoré patrili Popper Capital, s.r.o.

Zamenené pozemky sú medzi Starým a Prístavným mostom, kde platí územný plán zóny Celomestské centrum Petržalka. ÚPZ tam umožňuje mestu postaviť multifunkčné kultúrno-spoločenské celomestské centrum. Účelom zámeny bolo zabezpečiť mestu územie, kde by takéto centrum mohlo prípadne postaviť.

MsZ schválilo predaj pozemkov Henbury Development v júni 2005 za 9.325.750,21 eura s tým, že 4.979.087,83 eura uhradí kupec do 30 dní od podpísania kúpnej zmluvy oboma stranami a 4.346.662 eur  zaplatí vecným plnením - výstavbou promenády. Tú má po kolaudácii odovzdať do vlastníctva mestu.

nedeľa 20. 12. 2009 10:33 | Copyright © TASR 2009
© 2009 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.