Choď na obsah Choď na menu
 


K PKO sa stretne primátor a starosta Petrek

1. 10. 2009

http://bratislava.sme.sk/c/5040738/k-pko-sa-stretne-primator-a-starosta-petrek.html

K PKO sa stretne primátor a starosta Petrek

Diskutovať má primátor a starosta Starého Mesta. Čo budú riešiť, nevedno, obaja majú na PKO rovnaký názor – že to, čo chcú poslanci, nie je v poriadku.

STARÉ MESTO. V priebehu budúceho týždňa by sa mali stretnúť primátor Andrej Ďurkovský a starosta Starého Mesta Andrej Petrek. Témou bude sporné búracie povolenie k PKO. Pod tlakom na jar jeho platnosť predlžovalo Staré Mesto, keď investor budovy začal búrať.

Teraz chcú mestskí poslanci povolenie zrušiť a už od apríla žiadajú primátora, aby vo veci konal. Rozhodnúť ale o tom má zase Petrek ako vedúci stavebného úradu Starého Mesta. Ten sa bráni, hovorí, že rušiť búracie povolenie je mimo zákona.

Podobný názor má aj primátor, ten sa už niekoľkokrát vyjadril, že podľa právnej analýzy by takýto krok mohol mať pre mesto zlé následky. Ak by sa búracie povolenie aj podarilo zrušiť, investor by si zrejme nárokoval náhradu škody.

O čom sa primátor so starostom chcú baviť, keď majú na vec rovnaký názor, nepovedala ani hovorkyňa primátora, ani hovorkyňa starostu. Beatrice Szabóová z magistrátu povedala, že treba „prekonzultovať spôsob riešenia tohto neštandardného problému" a predvídať, čo by sa stalo, keby primátor požiadal o zrušenie búracieho povolenia. Je možné, že investor by sa potom odvolal a vec by šla na krajský stavebný úrad.
Alena Kopřivová za starostu Petreka povedala, že hovoriť sa bude o možných dôsledkoch. V ktorý deň presne stretnutie bude, ešte nie je známe.

streda 30. 9. 2009 17:30 | Dorota Kráková
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní SME. (Predplaťte si SME cez internet.)
© 2009 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Založiť diskusiu k článku

PKO má platné búracie povolenie. Poslanci mesta ho chcú zrušiť, primátor a starosta Starého Mesta sa teraz majú radiť, čo robiť.

Foto: SME – VLADIMÍR ŠIMÍČEK

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.