Choď na obsah Choď na menu
 


Kauza PKO: Plnú moc Henbury už zrušili

20. 1. 2011

http://bratislava.sme.sk/c/5728909/kauza-pko-plnu-moc-henbury-uz-zrusili.html

AKTUALIZOVANÉ o 14:20
Kauza PKO: Plnú moc Henbury už zrušili

Primátor rieši, že jeho predchodca zveril moc nad PKO investorovi. Splnomocnenie ešte nevypovedal.

STARÉ MESTO. Dokument, ktorý deleguje celú moc nad prípadom PKO developerovi, sa mestu včera nepodarilo vypovedať. Primátor Milan Ftáčnik ho totiž nemá k dispozícii.

Reagoval na zistenie SME, že odchádzajúci primátor Andrej Ďurkovský tri dni pred voľbami podpísal splnomocnenie pre firmu Henbury Development, aby mohla v kauze búrania PKO vystupovať a konať za mesto. Splnomocnenie má platnosť do konca januára.

Ftáčnik sa o splnomocnení dozvedel od aktivistov 23. decembra, developer ho o ňom neinformoval. Napriek tomu ho pokladá za seriózneho partnera. „Dôležité by to bolo, keby sme sa nedohodli o nebúraní PKO, ale my sme sa dohodli," povedal včera.

„Toto splnomocnenie som od bývalej riaditeľky Pavlovičovej nedostal a nik iný ho nemá, takže to nešlo. Je to smiešne, ale takto to tu fungovalo." Dodal, že hneď, ako sa k nemu dostane, zruší ho. „Keď mi ho poskytnete, tak ho zruším," povedal Ftáčnik.

 Ako dnes informoval magistrát, Ftáčnik splnomocnenie už zrušil.

Vyjadrenie Henbury Development:

"Vlastníkom stavby ako aj stavebníkom v konaní o odstránenie stavby bolo mesto. Realizácia odstránenia stavieb predpokladala množstvo úkonov, predovšetkým papierových, ktoré bolo potrebné urobiť v mene mesta, a ktoré tvorili súčasť záväzku spoločnosti Henbury (napríklad oznamovacie povinnosti voči stavebnému úradu, úkony voči správcom sietí). Preto bolo udelenie takejto plnej moci nevyhnutné/opodstatnené. Plna moc bola na bežné úkony, ktoré sú nevyhnutne spojene s asanáciou. Takéto plnomocenstvo by musel dostať akýkoľvek dodávateľ u ktorého by si mesto objednalo ,,asanáciu na kľúč"."

 

štvrtok 20. 1. 2011 | Dorota Kráková
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní SME. (Predplaťte si SME cez internet.)
© 2011 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

Čítajte viac: http://bratislava.sme.sk/c/5728909/kauza-pko-plnu-moc-henbury-uz-zrusili.html#ixzz1BaWUHlu7

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.