Choď na obsah Choď na menu
 


Komentáre Ďurkovský je dôvod na pohoršenie

19. 12. 2010

KOMENTÁR MARIÁNA LEŠKA

http://komentare.sme.sk/c/5689074/durkovsky-je-dovod-na-pohorsenie.html

Otázku, či sa KDH bude zaoberať poslancom Ďurkovským, je možné preformulovať do dvoch podotázok: Bude sa KDH zaoberať tým, či platia zásady, ktoré hlása na úrovni republiky aj v komunálnej sfére? Platia proklamované zásady aj vtedy, ak ide o členov a poslancov strany, alebo sa uplatňujú len proti činiteľom iných subjektov?

Keď na štátnej úrovni minister ako štatutár podpísal zmluvu, ktorá nezodpovedala ani tomu, čo odsúhlasila vláda - ako napríklad zmluvu o predaji emisných kvót a neskôr aj dodatok k nej, ktorý sa usiloval utajiť - KDH presne zhodnotilo, čoho sa minister Chrbet dopustil.

Primátor Ďurkovský podpísal v júni 2010 dodatok k Zmluve o budúcej zmluve č. 2, ktorý podľa všetkého nezodpovedá ani tomu, akú zmluvu odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo. KDH nemôže zatvárať oči pred faktom, že primátor podpísaný dodatok tajil nielen pred cudzími, ale aj pred svojimi. J

eho námestníčka pre kultúru Anna Dyttertová ako členka KDH povedala, že ju konanie Ďurkovského prekvapilo, lebo „aj mňa osobne primátor uisťoval, že kým nebude stáť adekvátna náhrada, PKO sa určite nebude búrať".

Tak ako minister životného prostredia urobil svojho času všetko potrebné, aby vyhovel záujmom spoločnosti Interblue Group, aj primátor hlavného mesta sa pred odchodom z funkcie postaral o záujmy spoločnosti Henbury Development.

Daniel Lipšic musel preto priznať, že „s postupom súčasného primátora v tejto kauze sa dá len veľmi ťažko súhlasiť".

Názor, že KDH žije zo svojej značky, ale nestará sa o ňu, pohoršil veľa vplyvných ľudí z vedenia strany. Skutočný dôvod na pohoršenie však majú priamo pred nosom.

piatok 17. 12. 2010 22:00 | Marián Leško

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.