Choď na obsah Choď na menu
 


Lido Park vyvolal kritiku

1. 7. 2009
Lido Park vyvolal kritiku
Petržalka ani druhýkrát neschválila zmeny, ktoré by umožňovali postaviť projekt Lido Park tam, kde to chce magistrát.
PETRŽALKA. Multifunkčnú halu Lido Park, ktorú mesto chce stavať, nebude také jednoduché presadiť. Dnes by o návrhu mali rokovať mestskí poslanci. Hala má stáť na petržalskom brehu Dunaja, magistrát o nej donedávna hovoril ako o náhrade za PKO.
Včera Petržalka opätovne odmietla prispôsobiť projektu územný plán, väčšina poslancov bola proti. Po tom, ako to už poslanci minulý mesiac raz odmietli, primátor Andrej Ďurkovský poslal starostovi Petržalky žiadosť, aby poslanci svoj názor zmenili. Argumentoval, že iba takto sa bude môcť územie plnohodnotne rozvíjať. Petržalka, naopak, tvrdila, že v takejto podobe by tu ubudlo príliš veľa zelene. Projekt je teda stále v rozpore s územným plánom zóny, konečné slovo majú mestskí poslanci.
Projekt mal byť súčasťou výmenného obchodu medzi mestom a spoločnosťou Popper Capital, ktorá by ju na svojich pozemkoch stavala. V pondelok magistrát oznámil, že projekt s PKO nijako nesúvisí a primátor halu chce, lebo v meste treba nové kultúrne priestory. Zmenilo sa aj vyrovnanie - nešlo by o zámenu, ale mesto by hotovú halu kúpilo.
„Ak chce mesto halu, musí urobiť verejnú súťaž na dodávateľa. Ak poslanci schvália takýto zámer, bude to podľa nášho názoru obídenie zákona," hovorí Ivan Rončák z Transparency International Slovensko.
Na Lido Park reagovali aj bratislavskí aktivisti. Nechápu, prečo majú poslanci schvaľovať zámer súkromnej spoločnosti stavať na svojom vlastnom pozemku.
 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.