Choď na obsah Choď na menu
 


Majiteľa pozemkov pod PKO prekvapili správy o ukončení rokovaní

26. 10. 2011

http://bratislava.sme.sk/c/6114694/majitela-pozemkov-pod-pko-prekvapili-spravy-o-ukonceni-rokovani.html

Poslanci majú vo štvrtok (27. 10.) na programe materiál o rokovaniach s Henbury Development.

BRATISLAVA. Majiteľa pozemkov pod bratislavským Parkom kultúry a oddychu (PKO) spoločnosť Henbury Development prekvapili medializované informácie o skončení vzájomných rokovaní s magistrátom hlavného mesta SR. Investor to považuje za nedorozumenie.

Pozemky pod PKO a osud budovy PKO na dunajskom nábreží sú stále aktuálnou kauzou bratislavskej komunálnej politiky ešte z bývalého volebného obdobia samosprávy.

"V utorok (25. 10.) na stretnutí zástupcov magistrátu a zástupcov investora došlo k dohode, že rokovania budú aj naďalej pokračovať," uvádza v tlačovej správe konateľ investora Henbury Development Ján Krnáč. Spoločnosť pripravuje projekt Nové PKO.

Takéto vyjadrenie mesta chápe investor ako vynútenú mediálnu reakciu na aktivity bratislavských občianskych aktivistov z iniciatívy Bratislava otvorene (BAO). BAO zverejnila otvorený list s otázkami primátorovi Milanovi Ftáčnikovi (nezávislý s podporou Smeru-SD) o ďalšom postupe vo veci PKO.

"Mesto ukončilo rokovania s investorom v rámci toho, čo mu umožňovalo uznesenie mestského zastupiteľstva z júna 2011," reagoval pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Poslanci majú vo štvrtok (27. 10.) na programe materiál o rokovaniach s Henbury Development.

"Primátor očakáva, že poslanci rozšíria toto uznesene alebo ho zmenia tak, aby mal mandát rokovať o ďalších možnostiach. Najlepšie riešene je dohoda s investorom, inak bude musieť o spore rozhodnúť súd," konštatoval Andrassy.

Mesto vraj žiada prenájom pozemkov pod PKO za jedno euro mesačne. Konateľ Krnáč to ale odmieta. Dodal, že už v minulosti poskytol investor mestu pozemky za symbolickú sumu na 2,5 roka ako prejav súčinnosti na obdobie vybudovania náhrady za PKO.

streda 26. 10. 2011 18:05 | TASR, him
© 2011 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

Náhľad fotografií zo zložky Buranie PKO

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.