Choď na obsah Choď na menu
 


Petržalka nechce Lido park, ako ho navrhuje mesto

1. 7. 2009

 

 
Petržalka nechce Lido park, ako ho navrhuje mesto(DNES, 13:07)
Petržalka nechce multifunkčnú halu v plánovanom celomestskom centre na pravom brehu Dunaja tak, ako to navrhuje hlavné mesto. Lido park Bratislava pre dvetisíc ľudí by mal byť súčasťou novej mestskej zóny medzi Starým mostom a Mostom Apollo a mesto o ňom uvažuje ako o jednej z alternatívnych náhrad za Park kultúry a oddychu.
 
 
Rozhodli o tom dnes petržalskí poslanci, ktorí tak potvrdili svoje stanovisko spred mesiaca. Na žiadosť primátora Andreja Ďurkovského však túto tému museli opätovne otvoriť. Plány mesta si totiž vyžadujú zmenu územného plánu pre túto lokalitu.
Mestská časť má však iný názor ako mesto a takéto riešenie nepodporuje. Podľa poslancov sa v projekte za mesiac nič nezmenilo, preto nevidia dôvod na zmenu svojho stanoviska.
"Zaráža ma postup magistrátu. Žiadajú o opätovné prerokovanie materiálu a nikto z nich sem nepríde," povedal v tejto súvislosti poslanec Michal Belohorec. Proti zmenám navrhnutým mestom hlasovalo 21 poslancov, ôsmi poslanci názor zmenili a hlasovali za zmeny, piati poslanci sa hlasovania zdržali. Miestny parlament však súhlasí s výstavbou haly s kapacitou
1 800 ľudí na tom mieste, kde to umožňuje územný plán zóny.
Zmeny v územnom pláne zóny prišiel presadzovať architekt Alexander Hollý ako zástupca vlastníka pozemkov
. Podľa neho z toho "netreba mať strach." Argumentuje tým, že dunajské nábrežie takúto budovu potrebuje. "Malý domček alebo chalúpka" by podľa neho bolo neadekvátne riešenie.
Nová budova na petržalskej strane Dunaja by mala kontrovať budovám na ľavom brehu, teda novostavbe SND a komplexu Eurovea. Projekt podporil aj poslanec František Šebej.
"Psychologicky má veľkú cenu
, ak objekty cez rieku komunikujú," povedal Šebej. Poslankyňa Iveta Plšeková však skonštatovala, že klub SDKÚ-DS nebude za zmenu hlasovať. Prvý zástupca starostu Juraj Kováč (SDKÚ-DS) upozornil, že mestská časť rozhoduje len o jednom objekte, pretože plánované celomestské centrum v tejto lokalite aj tak bude.
Zástupkyňa starostu Viera Kimerlingová (KDH) sa nevyhla ani rokovaniam mesta s vlastníkom pozemkov. Spoločnosť Popper Capital totiž ponúkla mestu predaj pozemku, na ktorom by mala stáť multifunkčná hala. Musel by sa však zmeniť územný plán zóny, platný dokument stavať halu na novonavrhovanom mieste neumožňuje. Kimerlingová je podľa jej slov proti "nebezpečným teóriám a zámenám pozemkov."
(sita)
 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.