Choď na obsah Choď na menu
 


PKO zas odložili počká na rozpočet

19. 11. 2009

http://bratislava.sme.sk/c/5117110/pko-zas-odlozili-pocka-na-rozpocet.html

PKO zas odložili, počká na rozpočet

Primátor od apríla neurobil to, k čomu ho zaviazali poslanci. Odvoláva sa na prebiehajúce rokovanie s Henbury Developement. O PKO dnes opäť rokovalo mesto.

STARÉ MESTO. Prebiehajú rokovania, preto potrebujem viac času - to sú argumenty primátora Andreja Ďurkovského, prečo opätovne nesplnil to, k čomu ho v apríli zaviazali mestskí poslanci.

Vtedy, krátko po búraní PKO, 40 poslancov zo 66 prítomných odsúhlasilo, aby ihneď stopol možnosť PKO zbúrať a požiadal stavebný úrad Starého Mesta, aby búracie povolenie zrušil. Odvtedy sa nič nezmenilo.

 

Odklady v kauze

  • 30. apríla: Okamžite
  • 28. mája: Predĺženie termínu splnenia uznesenia primátorovi do konca júna
  • 2. júla: Predĺženie termínu do konca augusta
  • 24. septembra: Predĺženie termínu do konca októbra
  • 19. novembra: Predĺženie termínu do konca roka 2009

 

Primátor nesplnil ani štvrtý termín uznesenia, do konca októbra. Ako príčinu uviedol, že pokračujú rokovania s majiteľom pozemkov Henbury Developement. Už z minulosti je však známe, že podľa neho by zrušenie búracieho povolenia mohlo mať pre mesto negatívne právne následky.

Ako dodal, pred poslancami je v blízkej dobe prerokovanie najdôležitejšieho bodu, ktorý to silne ovplyvňuje - rozpočtu na budúci rok. „Je to podmienené finančnými protriedkami."

Odklad termínu sa nepáčil viacerým poslancom, hlavne Jánovi Budajovi (DÚ) a starostovi Petržalky Milanovi Ftáčnikovi. „To nemá riešiť investor, ale vy," povedal primátorovi Ftáčnik. Zaujímalo ho tiež o čom rokujú. „To by bolo slušné povedať." Budaj sa primátora spýtal, čo si má myslieť o tomto kľučkovaní. „Buď uznesenie plniť nedokážete, alebo nechcete."

Štefan Holčík (nez.) navrhol, aby poslanci uznesenie o zrušení búracieho povolenia zrušili. To ale neprešlo. „Vznikalo pod tlakom verejnosti a médií," povedal. S tým súhlasil aj Peter Gandl (OK), podľa neho PKO zaujíma len malú časť verejnosti.

K tomu, či je alebo aj nie je PKO dôležitá téma, sa možno vyjadriť v ankete na ba.sme.sk.

 

štvrtok 19. 11. 2009 13:33 | Dorota Kráková
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní SME. (Predplaťte si SME cez internet.)
© 2009 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

O PKO v súčastnosti rokuje primátor s majiteľmi pozemkov, Henbury Developement.

Foto: SME - OLIVER FILAN

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.