Choď na obsah Choď na menu
 


Primúdry schybí

27. 4. 2009

Stĺpček Milady Čechovej
Primúdry schybí

Keď primátor „zmení názor“, môže to nás ostatných stáť stovky miliónov. Predaj pozemkov pod PKO a ich prípadné predražené odkúpenie späť je najaktuálnejší z príkladov.

Investor River Parku (ktorý už získal aj prezývky ako River Bank a River Brak), kde sa teraz predáva za výhodnú akciovú zľavu, by si tak vďaka vedľajšej „spriatelenej“ parcele mohol podviazať krvácajúcu žilu.

Je zrejmé, že naťahovať čas predĺžením búracieho povolenia o dva roky mu vyhovuje. Veď momentálne (skutočné) búranie, nehovoriac o stavaní, by mu mohlo priniesť aj smrteľnú chorobu.

A nami zvolený primátor má ku kauzám, za ktoré zodpovedá, len odpovede typu: Neviem to vysvetliť, lebo ešte na to nepoznám odpoveď... Nepamätám sa... Nechcem...

Sám nám však zároveň dáva recept slovami, že len hlupák nemení svoj názor. Zmúdrieme a zmeníme ho aj my. Lebo ak neodstúpi, potom sú tu ďalšie voľby a už možno nebudeme musieť voliť z podobnej ponuky ako minule: Ďurkovský – Beňová – Kočner.

„Istota je len v tom, že zomrieme,“ hovorí pán primátor. Ešte pred fyzickou smrťou však často prichádza smrť politická. A tej obvykle predchádza smrť svedomia.

piatok 24. 4. 2009 | Milada Čechová
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní SME. (Predplaťte si SME cez internet.)
© 2009 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.