Choď na obsah Choď na menu
 


Pozvanka na zastupiteľstvo o predaji PKO za 1 Euro

https://www.facebook.com/events/888969641210783/

vianocna-akcia-pred-pko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Priatelia, v stredu 9.12.2015 o 16:00 sa v Primaciálnom paláci na zastupiteľstve v rámci hodiny pre verejnosť budete môcť aj svojou prítomnosťou vyjadriť k PKO.

Kto môžete, prídite už o 15.15 do Zrkadlovej siene, aby sme dali najavo, že nám jeho osud nie je ľahostajný.

Hrozí predaj budov PKO za 1 Euro a následné zbúranie, ktoré navrhol primátor Ivo Nesrovnal.

Pokračovanie protestu bude neďaleko, na Námestí SNP, kde bude o 17.30 koncert za záchranu Pečnianského lesa, Mičurína a aj PKO .

Nedajme si ukradnúť naše budovy. Je to majetok nás všetkých,  pre kultúru a občanov.

Ide o výpredaj verejného majetku bez verejnej diskusie, bez náhrady priestoru na kultúru.

PKO nespochybniteľne patrí medzi významné kultúrne priestory na Slovensku. Za vyše 50 rokov svojej existencie poskytol priestor tisíckam hudobníkov, spevákov, divadelníkov či tanečníkov, osobnostiam, ktoré výrazne prispeli a prispievajú k rozvoju kultúrneho i spoločenského života. Na Slovensku snáď neexistuje iná budova, ktorou prešlo viac účastníkov kultúrnych podujatí. Sú to státisíce divákov, ktorí majú na PKO len tie najlepšie spomienky, viažu ich k nemu pozitívne emócie a kultúrne zážitky. PKO predstavuje kus histórie Slovenska a pamäti nášho mesta. PKO je kultúrny fenomén, v ktorom sa ročne uskutočnilo  viac ako 700 podujatí, s kapacitou súčasne pre cca 4 000 ľudí

Za posledných 20 rokov Bratislava postupne stráca verejné priestory veľmi pofidérnym spôsobom. Len v oblasti kultúry stratila niekoľko dôležitých priestorov: divadlo Stoku, divadlo Astorku, Amfiteáter a PKO.  Je skutočne na zamyslenie, akú predstavu majú kompetentní o kultúre v tomto meste, či existuje vôbec nejaká vízia, keď sa priestory pre kultúru takto systematicky likvidujú...

A ešte k náhrade škody. Neustále sa omieľa náhrada škody pre investora. Ale čo náhrada škody mesta, za stratený zisk a vyhnanie občanov z kultúrneho stánku.

Zbúraním PKO sa posunie Bratislava  na kultúrnu perifériu, lebo na adekvátnu náhradu mesto nemá dosť financii a ani miesto na výstavbu. Hoci pri predaji pozemkov pod PKO v roku 2005 bolo občanom sľúbené, že búranie prichádza do úvahy jedine v prípade vybudovania adekvátnej náhrady PKO.

Podľa primátora má PKO nahradiť Planetárium s Mediotékou a malou sálou pre 140 ľudí za drahé nájomné. Toto riešenie je absolútne nedostatočné pre potreby verejnosti a je sarkastickým výsmechom najvyššieho predstaviteľa mesta občanom. Žiaľ, primátor Nesrovnal začal používať podobné praktiky ako za neslávnych čias exprimátor Ďurkovský. Opäť nepotrebuje diskutovať s verejnosťou, nepotrebuje počuť jej pripomienky a presadzuje len svoj názor...

Verejnosť musí dostať možnosť vyjadriť sa, musí dostať informácie, nie iba vidieť „pofidérny“ obrázok červeného čuda, ktoré by malo byť kvapkou pre kultúrne a spoločenské vyžitie pár desiatok ľudí.

Príďte aj Vy na zastupiteľstvo o 15.15 do Zrkadlovej siene vyjadriť a povedať, že sa odmietame nechať ďalej takto okrádať o náš majetok, o majetok mesta ktorý slúži kultúre.

Nedovolíme, aby občania Bratislavy prišli o svoje PKO.

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky PKO

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.