Choď na obsah Choď na menu
 


Stanovisko iniciatívy Bratislava otvorene k novoročnému príhovoru primátora Bratislavy

5. 1. 2010

 

Stanovisko iniciatívy Bratislava otvorene

 

k novoročnému príhovoru primátora Bratislavy

(www.bratislava.sk)

  Vyjadrenie primátora Ďurkovského na tému PKO  v jeho novoročnom príhovore vnímame ako prejav arogancie a urážku tisícov občanov, vrátane množstva známych osobností, ktorí/ktoré žiadali zachovanie konkrétnej, existujúcej budovy PKO na pôvodnom mieste, a nie hypotetický paškvil z dielne Ja a Ty. Okrem iného aj preto, lebo River Park I. ako odstrašujúci príklad bohato stačí a nik normálny a čo len trochu kultúrny si neželá ďalšie podobné monštrá na nábreží Dunaja.

 

Prejavom mimoriadnej demagógie je aj to, že primátor vydáva svoje totálne a opakované zlyhanie za úspech a osobnú zásluhu. "Taktne" pritom mlčí o tom, že predaj pozemkov, a teda pôvod celého problému, vznikol za jeho primátorovania a s jeho menovitou podporou, ale aj to, ako sa celý uplynulý rok pasoval za neochvejného bojovníka za záchranu jestvujúcej budovy PKO, a pritom vodil za nos aktivistov, novinárov i verejnosť (pozri napr. fingovaný záujem rokovať s aktivistami, mediálne vystúpenia plné protirečení, zavádzajúce vyhlásenia a zmeny postojov atď.)

 

PKO je jednou z káuz, z ktorých jasne vyplýva nespôsobilosť súčasného primátora na výkon tejto funkcie, a preto požadujeme jeho odstúpenie. Nie je to požiadavka "niektorých radikálnych kverulantov", ako rád tvrdí pán Ďurkovský, ale požiadavka, na ktorej sa zhodujú bratislavskí občianski a ochranárski aktivisti a aktivistky s veľkou časťou bratislavskej verejnosti. Každý deň zotrvania tohto primátora vo funkcii je novým neúnosným rizikom pre toto mesto a jeho obyvateľov. 

Novoročný príhovor primátora Andreja Ďurkovského:

http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11023344


Bratislava,  5. 1. 2010

 

 

za BAO:

Mikuláš Huba

Ľubica Trubíniová

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.